Tafeltennis weer mogelijk per 1 juli?

Zaterdag 6 juni – Mits de verspreiding van het coronavirus onder controle blijft zal de overheid in de laatste week van juni besluiten dat we per 1 juli weer mogen tafeltennissen.

Daar zijn we uiteraard allemaal erg blij mee, maar als we mogen starten op 1 juli dan mag en kan er nog steeds een heleboel niet. Er wordt aangenomen dat het risico bij een binnensport zoals tafeltennis groter is dan bij een buitensport. Dat betekent dat we rekening moeten gaan houden met extra voorwaarden.

Als vereniging zijn we bezig een protocol op te stellen wat duidelijk maakt hoe we op een verantwoorde manier weer kunnen sporten. Daarbij zijn we gebonden aan de noodverordening van de gemeente Haarlemmermeer en de protocollen van de NTTB, welke ook nog niet definitief zijn. Zodra wij goedkeuring hebben van de gemeente op ons verenigingsprotocol informeren we jullie via deze nieuwsbrief.

Praktisch gezien zal er in eerste instantie alleen vrijspelen zijn, voor een beperkt aantal spelers tegelijkertijd, op bloktijden, en waarschijnlijk alleen met reserveren vooraf. Een aantal zaken moet nog duidelijk worden, afhankelijk van geldende richtlijnen en de mogelijkheden in ons gebouw. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Hoe worden speelzaal en kantine ingericht?
 • Wat wordt het maximum aantal spelers?
 • Op welke dagen/tijden kan er worden gespeeld?
 • Hoe in te schrijven op specifieke tijdstippen?
 • Etc, etc.
 • We gaan ook op zoek naar vrijwilligers die de rol van zaalcoördinator op zich willen nemen. En uiteraard is er telkens iemand nodig die de zaal opent en weer afsluit.

  Wij gaan als bestuur bepalen wat mogelijk is en informeren jullie zo snel mogelijk via de nieuwsbrief en deze website.

  Meer info:
  Corona dossier NTTB
  Afwegingskader binnensport

  Rijko Kramer
  Bestuur HTC