Jeugdmasters 2016 prooi voor Ruan

06|01|2017 Leiden – De Nederlandse topspelers beginnen het jaar met het Masters-toernooi. Sinds enkele jaren wordt daarbij ook een jeugdeditie gespeeld, met de sterkste jeugdspelers van Nederland ongeacht de leeftijd. Ruan en Jens mochten de HTC-eer verdedigen.

Van Ruan (als vijfde geplaatst) mocht wel het een en ander verwacht worden, aangezien hij recent in Tilburg al de finale van het A-ranglijsttoernooi haalde. Jens (als achtste geplaatst) was in dit deelnemersveld waar de verschillen klein zijn een outsider die nog wel eens voor een verrassing kon zorgen.

In de poulefase begon Ruan voorspoedig. Vrijwel alle tegenstanders spelen ook al in de landelijke seniorenklassen, maar Ruan verloor alleen van Thomas Baart en won zijn overige wedstrijden. Omdat Thomas zelf ook een steekje had laten vallen was dit voldoende voor een eerste plaats in de poule en dus gelijk een finaleplaats. Jens pakte overal zijn games mee, maar in totaal leidde dat slechts een keer tot winst en mocht hij voor de negende plaats spelen.

In de finale mocht Ruan aantreden tegen Arjan Huiden, dezelfde tegenstander waar hij de finale in Tilburg van verloor. Dit keer was het wedstrijdverloop duidelijk, met 11-5 11-8 11-3 was de titel voor Ruan, een schitterende prestatie. Jens eindigde uiteindelijk op de negende plaats.

Door het winnen van de jeugdmasters mag Ruan ook bij de seniorentoppers meedoen. HTC is daar bij de dames ook vertegenwoordigd door Simone Broersen en Angelique Gertenbach.