HTC 1: verliest met duidelijke cijfers

18|03|2017 Hoofddorp – Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen JCV uit Vught op het programma voor het vlaggenschip van HTC. JCV trad aan met Johan van den Nieuwenhuizen, Gerald van Berkel en Jos Verhulst, die in het verleden veelvuldig in de eredivisie is uitgekomen. Jens, Edward en Simone kwamen niet verder dan een 2-8 verlies; er zal dus nog veel rechtgezet moeten worden in de tweede competitiehelft om handhaving veilig te stellen.

Binnen een uur waren al vier wedstrijden gespeeld: Edward begon tegen Nieuwenhuizen en verloor de eerste game met minimaal verschil. Hierna bleek de tegenstander echter te sterk, wat leidde tot een 3-0 verlies. Jens speelde sterk tegen Verhulst, maar kon toch niet voorkomen dat ook deze wedstrijd in drie games verloren ging. Simone had haar spel tegen Van Berkel nog niet gevonden en ook zij wist geen game te winnen. Het dubbelspel Nieuwenhuizen/Verhulst bleek erg goed op elkaar ingespeeld, en het Hoofddorpse duo Edward/Jens had hier geen antwoord op.

Vanaf dit moment werd het spel aan Hoofddorpse kant echter beter. Edward wist een game te winnen van Verhulst; de overige drie gingen echter vrij kansloos verloren. Het lukte Simone om tegen Nieuwenhuizen sterker voor de dag te komen, en er had misschien wel meer ingezeten dan de ene game die werd gewonnen. Jens bracht HTC op het scorebord door 3-1 te winnen van Van Berkel, maar dit ging niet zonder slag of stoot: hij was niet bij de les en kon na een time-out in de tweede game net op tijd de knop omzetten. Tegen Verhulst speelde Simone haar beste spel van de dag: na elke game die Simone won kon de tegenstander echter nog een aantal tandjes bijzetten, waardoor uiteindelijk in vijf games verloren werd. Vervolgens had Edward geen kind aan Van Berkel, die het mentaal lastig vond om van twee jonge spelers te verliezen. Helaas kon Jens in de laatste wedstrijd zijn goede spel niet geheel doortrekken waardoor hij Nieuwenhuizen moest feliciteren.