HTC 1: Teleurstellend verlies

Hoofddorp 02|04|2016 – Nu het einde van de competitie nadert, wordt de strijd om handhaving in de derde divisie steeds spannender voor HTC 1. De concurrent, FvT, speelde vandaag tegen het sterke SKF en verloor 6-4. HTC had ook vier punten nodig om op gelijke hoogte te blijven. Deze punten moesten tegen Scyedam gehaald worden en aangezien er in de eerste competitiehelft een 9-1 overwinning op het scorebord stond, hadden we er wel vertrouwen in dat dat nu weer zou lukken.

Ryan, die al sinds de wedstrijd tegen Tempo Team met materiaalpech kampt, beet het spits af. De wedstrijd ging gelijk op, maar toch moest Ryan zijn tegenstander, Kees de Koning, na vijf games feliciteren. Ook Nard had het moeilijk met zijn tegenstander, Stephan Pieters, die nu, in tegenstelling tot de heenwedstrijd, liet zien ook in de rally’s goed te zijn. Na een 2-1 achterstand wist Nard deze wel binnen te slepen. Hierna had Simone niet zoveel in te brengen tegen Bart Platzbeecker, die dicht aan tafel alles snel oppakte. De heren van HTC verloren de dubbel 3-0, maar dit was een geflatteerde uitslag, gezien de gamestanden (12-10, 11-8, 11-8).

Ryan verloor in vier games van Pieters, hoewel deze wedstrijd ook de andere kant op had kunnen vallen. Dit keer wist Simone wel van De Koning te winnen, waar dit vorige keer het enige verliespunt opleverde. Nard kon niet van Platzbeecker winnen, die weer zeer sterk speelde. Over het algemeen was het tafeltennis deze dag niet goed, en ook Simone speelde niet haar beste spel tegen Pieters. Met passief en geduldig spel wist ze gelukkig wel te winnen. Platzbeecker maakte zijn hattrick compleet door van Ryan te winnen in vier games, nadat Ryan de eerste game nog wel had gewonnen. Ook Nard kwam op voorsprong, ditmaal tegen De Koning, maar de laatste drie games was de tegenstander ongenaakbaar, wat resulteerde in een 3-2 verlies.

Einduitslag: 3-7

Hierdoor staat HTC nu één punt onder FvT, maar we hebben het nog in eigen hand: de voorlaatste wedstrijd spelen wij uit in Rotterdam, waar we hopen het resultaat van vorige keer (7-3 winst) te herhalen. Eerst volgt echter nog de wedstrijd thuis tegen SKF.