HTC 1: Een goed begin…

HTC1-heren12|09|2015 Hoofddorp - Gedurende de zomermaanden zijn er een aantal aanpassingen geweest in de samenstelling van het vlaggenschip van HTC. Maurice Schulte (een stap terug) en Jorrit Kalkman (een andere club) verlieten het eerste team, waardoor alleen Nard Koppen overbleef van het originele drietal. Hier zijn Patrick Heppner, Ryan Saheblal en Simone Broersen bijgekomen. Zij drieën vormden vorig seizoen nog team twee.

Zaterdag 12 september stond de eerste wedstrijd op het programma: thuis tegen The Victory uit Weesp. Ryan beet het spits af en speelde wisselvallig, maar zijn ‘trademark’ keiharde forehand was Arjen de Groot toch te machtig, 1-0. Nard was de volgende wedstrijd tegen de meest ervaren tegenstander, Berry Kruger, nog iets onwennig, maar ook hij won zijn wedstrijd in 5 games, 2-0. Simone mocht beginnen tegen de, op papier, zwakste speler, Rutger Jakobi, en won met 3-0. So far, so good.

De dubbel was een ander verhaal. Ryan en Nard hebben nog niet zo vaak met elkaar gedubbeld, en Arjen en Berry duidelijk wel, dus dat was een lastige wedstrijd. Er werd 1-3 verloren, de stand was nu 3-1. Hierna was Nard aan de beurt tegen Arjen. Dit was een spannende wedstrijd, waarin Nard nog steeds niet zijn beste spel kon laten zien door materiaalpech. Helaas verloor hij deze wedstrijd, 3-2. Ryan speelde nu tegen Rutger, de sfeermaker van de tegenstanders. Ryan won met degelijk en goed spel, 4-2. Hierna trad Simone aan tegen Berry. Dit werd een spannende wedstrijd, die Simone net aan én met een geluksballetje op 9-10 in de laatste game, uiteindelijk 3-2 won. Het stond nu 5-2. Nard zette deze goede serie door, door 3-1 van Rutger te winnen en Simone won ook haar laatste partij, 3-1 tegen Arjen. De laatste wedstrijd was Ryan tegen Berry, maar de koek was echt op en deze werd dan ook 0-3 verloren.

Eindstand: 7-3 winst.