HTC 1: Degelijk debuut 2e divisie

28|01|2017 Hoofddorp – Met – wederom – een vernieuwd vlaggenschip trad HTC in de 2e divisie aan, uit tegen TTCV Van Herwaarden in Veghel. Simone, bekend van vorige seizoenen, vormt inmiddels een team met Jens Wiersma en Edward van Vliet, twee opkomende jeugdspelers. Samen met speler/coach Maurice is de doelstelling duidelijk: handhaving. Alleen Maurice heeft ervaring op dit podium; voor Simone, Jens en Edward zal het niveauverschil vermoedelijk even wennen zijn. 

Jens beet het spits af tegen David Saunders: in de eerste game waren de zenuwen duidelijk merkbaar, maar hij maakte een 7-2 achterstand goed en kwam de rest van de partij geen moment meer in de problemen: 3-0. Tegen Bram Bakker had Simone het lastiger. De eerste game wist zij nog te winnen, daarna gingen drie games met het minimale verschil naar de tegenstander. Edward maakte het de kopman van TTCV, Bjorn Pluijm, nog erg lastig. De wedstrijd ging gelijk op, maar uiteindelijk moest Edward zijn tegenstander na vijf games feliciteren. Het dubbel Jens/Edward begon voortvarend en kwam via tweemaal 11-8 op een 2-0 voorsprong. Helaas was hierna de koek op, en gingen drie games op rij naar de tegenstander. Tussenstand: 3-1 voor de thuisspelende ploeg.

Jens kende geen moeite met de linkshandige Bakker; deze wedstrijd was een snelle 0-3 overwinning voor het Hoofddorpse team. Saunders pakte nog één game tegen Edward, maar ook deze wedstrijd werd gewonnen. Tegen Pluijm had Simone weinig in te brengen; ze begon wel haar forehand meer in stelling te brengen, maar Pluijm blokte effectief waardoor de wedstrijd 3-0 verloren ging. Edward trok de stand weer gelijk, door 0-3 van Bakker te winnen, waarna ook Jens het niet kon bolwerken tegen Pluijm, die zo ongeslagen bleef. Simone zette de eindstand op het bord door in vijf games van Saunders te winnen: een prima debuut met een 5-5 gelijkspel als resultaat.