Eervol onderuit!

10/04/2013 – HTC 1 eervol onderuit tegen Argus Competitieverslag HTC Senioren Week 14. Voor de tafeltennisheren van HTC stond zaterdag de uitwedstrijd tegen Argus (Harkstede, Groningen) op het programma. Het was een gelijkwaardig treffen waarin de 5e game bij maar liefst 5 wedstrijden de winnaar zou bepalen. Met opnieuween 8-2 nederlaag (in Hoofddorp werd het tevens 8-2) werd het een lange reis naar huis.
De 8-2 nederlaag was iets geflatteerd te noemen tegen kampioenskandidaat Argus. Bij maar liefst 5 wedstrijden was een 5e game noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Hierbij moest HTC 4 keer het onderspit delven. Dit is niet vreemd aangezien de tegenstanders van HTC nog niet al te lange tijd geleden uitkwamen in de vaderlandse eredivisie. Een stukje routine maakt in het tafeltennis toch vaak het verschil. Alleen de volgend seizoen vertrekkende Jan Willem Baas bleek oppermachtig in de 5e game. Zo zette hij percentage lijstaanvoerder (sterkste man uit de competitie) Teun Bosvelt in de befaamde 5egame eenvoudig opzij. Bosvelt wist zich geen houding meer te geven en verliet woedend de arena. 
Zowel Nard Koppen als Jorrit Kalkman speelde met pieken en dalen. Nard nam tegen Henk Jan Wills brutaal de leiding maar vergat de overwinning binnen te halen. Jorrit had een ook goede kans tegen Henk Jan. Na een ruime voorsprong leek de wedstrijd een formaliteit, wonderbaarlijk verloor Jorrit toch. De wedstrijd tussen Jorrit en Erik van der Greft bleek een thriller die alle kanten op kon gaan waarbij Erik aan het langste eind trok. Ook in het dubbel had HTC genoeg kans maar ook deze werd verloren. Om de nederlaag nog enigszins dragelijk te maken wist Jan Willem eenvoudig van Henk Jan te winnen waardoor de eind uitslag 8-2 werd. 
Na opnieuw een ruime nederlaag gaat handhaving een lastige klus worden maar absoluut niet onmogelijk. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen concurrent voor handhaving Hilversum op het programma. Hier zal gewonnen moeten worden. De opstelling zal uiteraard pas op het laatste moment bekend worden echter is één ding zeker, captain Maurice Schulte zal aan het front terug keren na een week van afwezigheid.