Corona update

Maandag 9 november - Op de meest recente persconferentie zijn weer nieuwe maatregelen aangekondigd om het aantal corona-besmettingen terug te dringen. In eerste instantie leken de gevolgen voor tafeltennis zeer beperkt, en uitleg van NTTB en NOC/NSF wees ook in die richting. De gemeente Haarlemmermeer heeft echter het verbod op groepslessen als volgt geïnterpreteerd:

Alle trainingen aan meer dan twee personen worden gezien als groepstrainingen, en zijn dus niet toegestaan. Ook niet als er in vakken gewerkt wordt, of als 100m2 per koppel beschikbaar is. Als er een samenhang is tussen de sporters, en die is er als er onder leiding van een trainer gesport wordt, is het niet toegestaan om met meer dan 2 personen actief te zijn.” en “Deze regel raakt de sporters die jonger zijn dan 18 jaar en mensen die uit 1 huishouden komen niet.”.

Dat heeft dus gevolgen voor de trainingen:

  • Maandag: de training van 20:00 uur gaat voorlopig niet door. Deze tafels zijn reserveerbaar voor vrijspelen (met reservering).
  • Dinsdag: de training van 17:00 uur gaat gewoon door (jeugdtraining). De trainingen van 18:15 en 20:00 uur worden vervangen door vrijspelen (met reservering).
  • Woensdag: de training van 18:30 gaat gewoon door (jeugdtraining). De training van 20:15 uur gaat voorlopig niet door. Deze tafels zijn reserveerbaar voor vrijspelen (met reservering).
  • Donderdag: de training van 18:00 uur vervalt. Als er iemand (bij voorkeur iemand met een zaalsleutel) zich meldt om structureel de zaal te openen en sluiten dan kan er worden vrijgespeeld, anders blijft de zaal op dat tijdstip gesloten.
  • Vrijdag: de training van 18:00 gaat gewoon door (jeugdtraining).

Al deze wijzigingen gaan per direct in.

Voor al het vrijspelen geldt dat reserveren via de PingPongbaas app verplicht blijft.

Verder blijft het zo dat voor en na het vrijspelen of de training iedereen zo kort mogelijk in het gebouw is. Kom tien minuten voor aanvang, en verlaat het gebouw na het spelen. Toeschouwers zijn niet toegestaan en de bar blijft gesloten.

De huidige corona maatregelen bij HTC staan hier overzichtelijk vermeld. Zodra duidelijk is wat de nieuwe maatregelen betekenen wordt dit overzicht weer bijgewerkt.