Cor Wagenaar verrassende winnaar C-klasse

22|12|2017 Hoofddorp – TussIMG_20171223_000458263en deelnemers met veel competitie ervaring, toptraining volgende senioren en een aantal aanstormende jeugdtalenten wist recreatielid Cor Wagenaar verrassend kampioen in de C-klasse te worden.

Met een aantal van 21 deelnemers was er zelfs nog een iets groter deelnemersveld dan een week eerder in de D-klasse. De deelnemers werden verdeeld over drie vijfkampen en één zeskamp, en zoals gebruikelijk werd hierna het kampioenschap vervolgd met een afvalsysteem in een hoofd- en een troostronde.

Poule A
Daar werd Simon van Bree winnaar, alhoewel hij daarvoor in de laatste partij tot het uiterste moest gaan tegen Roy v.d. Roest. Door deze verliespartij werd Roy derde achter de verrassende Hilbert Kroezen. Joop v.d. Pol werd 4e en Denise Verhaart 5e.

Poule B
In deze poule verraste Cor Wagenaar door ongeslagen de poule af te sluiten. Cor heeft in een ver verleden een jaartje competitie gespeeld, maar hij is wel elke maandagavond als recreant te bewonderen. In zijn laatste wedstrijd tegen Hans Franken ging het er alleen maar om wie eerste of tweede zou worden. Normaal is Cor een stugge verdediger en slaat zelden een aanvallende bal, maar hij liet nu zien dat hij op de juiste momenten ook de aanval kan kiezen. Met een overtuigende 11-2 in de vijfde game won Cor en werd zodoende eerste in zijn poule. Derde werd “mister HTC” Eric Buiel voor Ton Groeneweg en Carel van Kempen.

Poule C
Ook hier werd een verdediger ongeslagen poule winnaar. Rein Lageweg had alleen in zijn laatste wedstrijd tegen Marco Warmerdam meer dan drie games nodig om te winnen. Ook hier weer een verrassing want Rob Murk plaatste zich als tweede voor de hoofdronde, in tegenstelling tot een week eerder waar hij bij de D kampioenschappen verwezen werd naar de troostronde. Marco werd derde, Paul Cattel vierde en hekkensluiter werd Paul Hogervorst.

Poule D
Deze poule was de zeskamp wat betekende dat er 5 wedstrijden meer op het programma stonden en om toch gelijk met de vijfkampen te eindigen werden de eerste twee ronden op 3 tafels gespeeld wat weer inhield dat de deelnemers weinig rust kregen. Op zich was deze poule ook wel zwaar met Dick Ouburg en Niels v.d. Lem uitkomend in de 3e klas, Rinus van Mourik (4e klas) John Fransen (5e) en Ralph Vergeer (5e en D kampioen) en Helqe Lichner (6e klas). Dat de verschillen niet al te groot waren blijkt wel dat van de 15 wedstrijden er maar 4 in drie games werden beslist en 5 in vijf games waarbij in de beslissende game de meeste uitslagen tussen de 11-8 en 11-9 lagen. Rinus werd eerste voor Niels gevolgd door Dick Ouburg, Ralph Vergeer, Helqe Lichner en John Fransen.

Troostronde
Na de voorronde bleven er 13 deelnemers over voor de troostronde, waarvan er 10 een tussenronde moesten spelen om de ¼ finale te bereiken. Aan de bovenkant van het schema deed verse D kampioen Ralph goede zaken door eerst Carel in de tussenronde uit te schakelen en via vervolgens Roy en Eric de finale te bereiken. Eric had daarvoor Paul Cattel uitgeschakeld die op zijn beurt in de tussenronde van John had gewonnen.
Aan de onderkant van het schema wist Paul Hogervorst van Joop te winnen om vervolgens tegen Dick te stranden die op zijn beurt Marco in de ½ finale moest feliciteren. De finale ging dus tussen Ralph en Marco en dat zijn twee trainingsmaatjes en weten elkaars sterke en zwakke plekken. Het werd een lange en spannende wedstrijd die met 8-11, 11-6, 12-10, 7-11 en 11-9 door Marco werd gewonnen.

Hoofdronde
Hier werd direct met de kwartfinale begonnen. Teamgenoten Simon en Niels troffen elkaar en Simon won deze wedstrijd in 3 games.

Cor moest tegen Rob en deze heren treffen elkaar elke maandagavond achter de tafel. Vooraf had Rob gezegd dat dat een lekkere loting voor hem was, want hij speelt altijd goed tegen verdedigers. Soms wint hij ook wel van Mark Zaal die toch 3 á 4 klassen hoger speelt. De eerste game leek het erop dat Rob het gelijk aan zijn zijde kreeg want hij won met 11-2, maar daarna ging iets anders dan Rob had gedacht. Cor won de volgende twee games en met veel moeite wist Rob er in de vierde game met 11-9 nog een vijfde game uit te slepen. Het tussentijdse commentaar van Rob was dat ze hiermee het publiek gaf waar voor ze gekomen waren. En dat werd het ook want het werd zeer spannend maar Cor trok met 11-9 aan het langste eind.

Rinus had het zeer moeilijk tegen Hilbert, wist de eerste twee games te winnen maar Hilbert verraste daarna met 11-2 in de derde game. Rinus liet het echter niet op een beslissende vijfde game aankomen en won met 3-1.

Teamgenoten Hans en Rein troffen elkaar in de laatste ¼ finale wedstrijd. Beiden volgen sinds een paar weken de training van Maurice op de dinsdagavond en dat is zeker aan het aanvallende spel van Hans te merken. Met 11-7, 11-9 en 12-10 plaatste Hans zich voor de halve finale.

Halve finale
Simon moest het opnemen tegen Cor, wat betekende een puur aanvallende speler tegen een sterk verdedigende maar soms aanvallende speler. Simon begon erg sterk in de eerste game maar Cor krabbelde terug en won met 11-9. De tweede game ging met 11-8 naar Simon maar daarna begon Cor meer aan te vallen zowel met zijn gewone rubber als met zijn lange noppen en ontregelde daarmee het aanvallende spel van Simon. Cor won en plaatste zich als recreant verrassend voor de finale.

Rinus en Hans moesten uitmaken wie de tegenstander van Cor zou worden. Rinus was iets vaster en slimmer en Hans had ook al veel moeten geven in zijn vorige wedstrijd waardoor Rinus met 11-9, 11-6 en 11-4 zich plaatste voor de finale.

Strijd 3e plaats
Simon kon van het zware programma van Hans profiteren in de strijd om de derde plaats en deed dat dan ook met 11-6, 11-2 en 11-8 en werd daarmee derde.

Finale
Rinus was de grote favoriet voor aanvang van deze wedstrijd. Cor trok zich daar niets van aan en ging door waar hij de vorige ronde was gebleven: gedegen verdedigen en af en toe aanvallen. De eerste twee games waren voor Cor met 11-6 en 11-5. Rinus herstelde vervolgens het evenwicht met 12-10 en 11-8. De vijfde game leek voor Rinus maar Cor kwam van een 5-1 achterstand terug en op de stand 9-9 miste Rinus twee opgelegde kansen waardoor Cor met 11-9 kampioen in de C-klasse werd.

IMG_20171222_224840186

IMG_20171222_225134427

IMG_20171223_000458263