Voorronde Nationale Jeugdmeerkampen

IMG_20190929_13495271129|09|2019 Grootebroek – Vandaag werd bij de vereniging Stede Broec de eerste ronde van de Jeugdmeerkampen gespeeld. HTC was present met vier deelnemers.

Formeel heet deze ronde de Holland-Noord voorronde van de Nationale Jeugdmeerkampen. De allereerste ronde dus van een toernooi waarbij het de bedoeling steeds een ronde verder te komen, net zolang tot er per leeftijdscategorie twaalf spelers over zijn. Spelers met een A- of B-licentie zijn deze ronde nog vrij, maar Alex, Luc, Maks en Robin mochten vandaag wel aan de bak. Cindy, Iegor, Tim en Vincent zien we pas later in het toernooi terug.

Vooraf was het, gelet op de ratings, al duidelijk dat het voor de HTC-ers een uitdaging ging worden om de volgende ronde te halen. Alex had daar echter weinig boodschap aan en won gewoon zijn eerste drie partijen, zelfs tegen twee spelers die allebei twee klassen hoger spelen. Onderweg werd nog één partij verloren, maar met een hele knappe tweede plaats is hij door naar de volgende ronde. Robin eindigde in dezelfde poule op de zesde plaats. Een leerzame dag met ook nog enkele malen gamewinst.

Luc en Maks speelden beiden in de andere kadetten-poule. Er waren zeker kansen op een winstpartij, maar helaas werd het enige punt in de onderlinge wedstrijd gescoord. Maks won van Luc en werd daarmee nog vierde, Luc eindigde als vijfde. Bij het uitspelen van de reserveplaatsen behaalde Maks de eerste reserveplaats, Luc de derde en Robin de vierde. De foto laat wel zien hoe gezellig de dag was :)

Op naar de volgende ronde, eind oktober in Zaandam!