Spektakel bij het HTC Familietoernooi

Familietoernooi 2019 Finale

17|03|2019 Hoofddorp – Zondagochtend klokslag 11 uur, tijd voor het leukste toernooi van het jaar: het HTC Familietoernooi! Vijftien teams van twee (en heel soms drie) staan te trappelen om te mogen beginnen. De combinatie vader-zoon komt het meest voor, maar ook opa’s, kleindochters, moeders, dochters, broers, ooms, neven en zelfs aangetrouwde achterneven verschijnen vandaag achter de tafel. 

Het toernooi is zoals gebruikelijk verdeeld in twee categorieen. Categorie 1 is zoals het toernooi ooit begonnen is, een jeugdlid met een familielid of een seniorlid met een minderjarig kind. Deze klasse is vandaag iets minder vol dan de laatste jaren, maar de vijf teams maken er een mooie sportieve strijd van. Alex & Cindy met vader Chi-Lun zijn er op gebrand om hun titel van vorig jaar te verdedigen, en dat lukt ze prima. Alle partijen worden met 2-1 en 3-0 gewonnen, en dus komt de wisselbeker weer een jaar bij hun te staan. Fenna & Gerben Posthumus eindigen daar vlak achter op een tweede plaats, gevolgd door Roel & Antoine Willems, Samantha de Vos & Dick Ouburg en Siem & Marijt van Kesteren.

Categorie 2 is ooit ingevoerd omdat verschillende tafeltennisfamilies binnen HTC het zo jammer vonden dat ze niet meer konden meedoen aan het Familietoernooi. In deze categorie is er geen leeftijdsgrens en mag de opstelling zelf bepaald worden. De weken voor het toernooi wordt er al even proefgespeeld, en alle voorpret is ook wel terug te zien in de onderlinge wedstrijden. De nieuwe teams maken het de oudgedienden behoorlijk lastig. Sterker nog, in poule A eindigen de nieuwe teams Mayckel & Wouter en Dirk & Jesse als eerste en tweede, waarmee oud-winnaars Rein & Sjoerd dus naar de troostronde verwezen worden. Ineke & Denise en Emmy & Lynn eindigen als vierde resp. vijfde en gaan ook naar de troostronde.
Poule B kent minder verrassingen, daar eindigen Hans & Danny als eerste voor de winnaars van vorig jaar, Joop & Hannes. Rob & Nick, Filip & Mark en Bérengère & Edwin gaan naar de troostronde. In die troostronde zijn er geen verrassende resultaten, waardoor Rein & Sjoerd mogen aantreden tegen Rob & Nick. Beide vader/zoon combinaties gaan al vele jaren mee bij HTC, mooi om te zien. Na de winst in het dubbel en van Sjoerd tegen Nick is de winst in de troostronde binnen voor team Lageweg, het erepunt van Rob tegen Rein kan daar geen verandering meer in brengen.
De halve finales van de hoofdronde brengen tafeltennisspektakel, waar het publiek nog eens goed voor gaat zitten. De vele toeschouwers worden zeker vermaakt met lange rally’s en verrassende punten. Mayckel & Wouter hebben het lastig tegen titelverdedigers Joop & Hannes, maar uiteindelijk kan Wouter toch in de derde partij het beslissende punt scoren. De andere halve finale is wel al na twee wedstrijden beslist: Hans & Danny gaan naar de finale ten koste van Dirk en Jesse.
Familietoernooi 2019 Finales-1

Familietoernooi 2019 Finales-2

In de finale moeten beide teams tot het uiterste gaan. Na een dag spelen worden andere factoren ook belangrijker, maar dat hoort natuurlijk ook zo in een toernooi. Het dubbel is een prooi voor Mayckel & Wouter, waarna Danny in drie games de stand gelijk trekt tegen Mayckel. Alles komt dus aan op de laatste wedstrijd tussen Hans en Wouter. Schoonvader tegen schoonzoon in de beslissende finalewedstrijd van het familietoernooi, hoe mooi wil je het hebben! Beiden kennen elkaars spel van A tot Z, en dat is in dit geval in het voordeel van Wouter. Hij wint dan ook vrij eenvoudig waardoor de nieuwe combinatie Mayckel van Mourik en Wouter Sonderwal dus wordt bijgeschreven op de wisselbeker.

Familietoernooi 2019 Prijswinnaars

Om precies half vijf zijn de prijzen uitgedeeld en zit het toernooi er weer op. Iedereen heeft weer een jaar de tijd om een enthousiast familielid te vinden, een team te vormen en hard te oefenen voor de 2020-editie. Tot volgend jaar!