RTO-ers HTC winnen vriendschappelijke ontmoeting met Huizen

11|10|2018 IMG_0970Hoofddorp – De RTO teams van HTC hebben op donderdagmiddag 11 oktober de vriendschappelijke ontmoeting tegen de recreanten van ttv Huizen met 17-15 gewonnen.
Voor wie het nog niet weet RTO staat voor Recreatief Tafeltennis Overdag en naast de koppen koffie/thee slaan de leden al jarenlang op donderdagochtend tussen 9-12 uur een balletje. Omdat de hardwerkende mensen onder ons vaak niet overdag kunnen spelen is het logisch dat het overgrote deel uit gepensioneerden bestaat. Wil je meer weten over RTO kijk dan even op elders op de website.
Bij de tafeltennisvereniging Huizen heeft men ook een recreantenafdeling en omdat een van de HTC leden connecties heeft met Huizen en kwam het idee voor een vriendschappelijke ontmoeting.

Beide verenigingen hadden twee teams, elk bestaande uit 4 leden, waarbij de eerste teams bestonden uit spelers met het niveau tussen de 1e en 3e klas. Van de tweede teams lag dat rond de 5e klas.
Een dag voor de wedstrijd kregen we de melding dat er twee leden van Huizen wegens medische redenen niet mee konden doen en op donderdagochtend kwam er nog een afvaller van Huizen bij. Die drie plekken werden opgevuld door HTC leden zodat het oorspronkelijke plan door kon gaan. Er werd gespeeld volgens het best of three systeem, tot de 21 en om de 5 punten wisselen van service. In geval van een derde game ging men over naar het spelen tot de 11 punten. In het geval dat teams gelijk zouden eindigen dan zou een dubbel de beslissing moeten brengen. Dat gold ook in het geval als de punten van beide teams (HTC 1 en 2 – Huizen 1 en 2) gelijk zouden zijn.

HTC 1 bestond uit Hans Franken, Robert-Jan te Beek, Karel Jorritsma en Rinus van Mourik. Huizen 1 had als spelers Piet Versteeg, Harry van Deth, Dirk van Driel en Joop v.d. Pol (beide laatste van HTC).
HTC 2 bestond uit Ton Nieuwenhuijzen, Jan Verhulst, Roel de Vries en Jan Heinen. Zij stonden tegenover Piet Zittersteijn, René Divendal (HTC), Martin Mulder en Henk Overstegen.

Veel van de deelnemers, zeker die van Huizen, spelen geen competitie maar hebben dat in een grijs verleden wel gedaan en staan dus een met schat aan ervaring achter de tafel. Bij HTC was het een mengelmoes van recreanten en competitiespelers.
Er waren niet echt verrassende uitslagen te melden, een aantal wedstrijden waren wel spannend. Vermeldingswaardig zijn de resultaten van Joop. In de competitie speelt hij dit jaar voor het eerst in de 5e klas en door de afzeggingen was hij in team 1 van Huizen geplaatst en zat zo tussen de 3e klassers. Tegen Hans capituleerde hij pas in de tweede game op de stand 28-30. Later tegen Karel sleepte hij er een derde game uit, maar aan het eind stond hij toch met lege handen.

Een tussenstand halverwege gaf aan dat de stand gelijk was: 8-8. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden de teams van HTC voor met 15-13 (10-4, 5-9). Dat betekende in ieder geval dat er bij de teams onderling geen beslissend dubbel gespeeld moest worden, maar de uitslag overall kon dat nog wel.
Omdat per team op twee tafels werd gespeeld konden er nog in totaal vier punten worden verdiend, dus alles was nog mogelijk. Degenen die uitgespeeld waren gingen er eens voor zitten en moedigden hun teamgenoten aan, zodat er een zeer gezellige sfeer ontstond.
Bij HTC 1 werd het een HTC onderonsje waarbij Karel van Dirk verloor maar Rinus van Joop won (stand 16-14). Bij HTC 2 verloor Roel van Martijn maar won Jan van Henk waardoor de uitslag 17-15 werd voor HTC en captain Rinus de wisselbeker in ontvangst kon nemen. We waren mooi op tijd klaar (16.00 uur) zodat de Huizenaren voor de file uit naar huis konden, maar niet voordat we hadden afgesproken dat er in april/mei volgend jaar een return zal zijn, maar dan bij Huizen.

Voor de uitslagen zie het wedstrijdformulier.

Dirk van Driel