Pavlo Shytikov 8e in finale Nationale Jeugdmeerkampen

Zondag 29 mei - In Panningen (Limburg) werden afgelopen weekend zowel de halve finale als de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen gespeeld.

Pavlo had zich eind vorig jaar geplaatst voor de halve finales in de O13-categorie. In coronatijd is het lastig om te plannen, en daarom werd uiteindelijk besloten de halve finales direct voor de finales te spelen. Uitschakeling in de halve finales betekende dus na één dag al naar huis, maar plaatsing voor de finales betekende een plaats bij de beste twaalf spelers en nog elf partijen in twee dagen spelen.

De halve finales verliepen vrij makkelijk. Twee winstpartijen tegen zwakkere tegenstanders, en twee verliespartijen tegen sterkere tegenstanders. De laatste partij om de 3e/4e plaats was niet al te belangrijk, aangezien beiden al geplaatst waren voor de finale.
Doelstelling in de finale was vooral er van te genieten en te leren, en als het even kon de concentratie vast te houden. Na twee lange dagen leverde dat drie winstpartijen en een achtste plaats op. Mooi gedaan Pavlo!
Finalisten O13 NJMK