HTC 1: Koploper een maatje te groot

18|02|2017 Hoofddorp –  Na twee speelrondes gelijkspel te hebben gespeeld, had het eerste team van HTC een zware thuiswedstrijd voor de boeg. Bovendien moest HTC deze wedstrijd met een invaller spelen, omdat twee spelers op wintersport gingen. Vandaag stond het sterke VTV (N) uit Nieuwegein op het programma, een degradant uit de 1e divisie en op dit moment koploper. De eindstand werd uiteindelijk 3-7.

Maurice Schulte, kopman/coach van het team, beet het spits af tegen een sterke jeugdspeler, Max Romeijn. Jammer genoeg kwam Schulte niet snel genoeg op gang en werd deze partij met 1-3 gewonnen door Romeijn. Achteraf was Schulte toch teleurgesteld dat hij dit punt niet kon binnentrekken. Edward verloor daarna ook met hetzelfde aantal games van Mark van Werkhoven. In de derde enkelspelpartij mocht invaller Erik Schaap (een verdediger) zijn eerste partij op hoog niveau spelen. Erik mocht het opnemen tegen eveneens een verdediger, Vera van Boheemen. Na een paar lange en spannende games (bijv. 11-13 en 9-11), werd de partij toch met 0-3 gewonnen door de Nieuwegeinse verdedigster. Na drie partijen stond er dus een 0-3 tussenstand op het bord voor de bezoekende ploeg.

Vervolgens mochten Maurice en Edward voor het eerst met elkaar dubbelen, dit verliep in de eerste 2 games verrassend goed. Maar na een aantal onnodige fouten van de Hoofddorpse kant kwam het dubbelpaar Romeijn/van Werkhoven terug, het werd 2-2. In de vijfde game was het tij gelukkig gekeerd en ging de winst naar de Hoofddorpers. Na het dubbelspel mocht Edward het opnemen tegen Max Romeijn. Na een spannende eerste game met een paar mooie rally’s nam Max echter de overhand in de tweede en derde game, wat resulteerde tot een 0-3 overwinning voor Max Romeijn. Daarna moest Maurice tegen de Nieuwegeinse verdedigster Vera. De eerste 2 games gingen gelijk op, maar Maurice was (door veel ervaring) in de derde en vierde game duidelijk de betere en trok de partij met 3-1 naar zich toe.

In de zevende partij had invaller Erik Schaap niks in te brengen tegen de sterke Mark van Werkhoven, deze partij eindigde in een makkelijke 0-3 overwinning voor Mark. Vervolgens moest Edward tegen de verdedigster Vera, dit werd een lange en spannende wedstrijd. In de vijfde game speelde Vera echter slimmer en trok de partij naar zich toe. De Hoofddorpse invaller Erik Schaap moest daarna in de één na laatste partij zijn meerdere erkennen in Max Romeijn, die een maatje te groot was voor Erik. Ten slotte moest Maurice in de laatste partij tegen de sterke Mark van Werkhoven. De mannen kenden elkaar goed. Mark had echter veel moeite met de lastige service van Maurice, daarnaast speelde Maurice wel een sterke partij met zijn dominante spel, waarna hij knap won in 3 games. Zo zette Maurice de 3-7 eindstand op het scorebord. De eerste nederlaag van het seizoen voor HTC 1 is dus een feit. Maar het is wel een aanvaardbare nederlaag, gezien het tegen de koploper was. Achteraf hebben we natuurlijk onze invaller Erik Schaap bedankt dat hij in staat was om in te vallen.