Afdelingskampioenschappen Holland-Noord

Zaterdag 18 januari – In Beverwijk zijn weer de afdelingskampioenschappen jeugd gehouden. HTC was vertegenwoordigd met een kleine afvaardiging, bestaande uit Coen, Robin en Rithvik.

Het toernooi begint standaard met het dubbelspel. Coen en Robin kwamen in hun poule net tekort om door te gaan naar de volgende ronde. Met Rithvik, samen spelend met Quinten van Nieuw-Vennep, ging het beter. Na twee keer winst in de poule werd ook de halve finale gewonnen. Een spannende finale werd met 3-1 gewonnen, en de 1e prijs was binnen!

In het enkeltoernooi ‘s middags speelde Robin in categorie 3, en Coen en Rithvik in categorie 4. Voor Robin was het niveau nog net wat te hoog. Hij wist wel vier games te winnen, maar geen hele wedstrijd. Coen kwam in zijn poule tot één winstpartij, goed voor een vierde plaats in de poule. Rithvik is net begonnen bij HTC en heeft nog geen rating, daarom was hij in categorie 4 ingedeeld. Dat bleek echter niet helemaal juist te zijn: zonder een game te verliezen sloeg Rithvik iedereen van tafel in de poule, de kwartfinale, de halve finale en de finale. Nog een eerste prijs dus!

Vincent Suiker, in dit toernooi uitkomend voor Tempo Team, haalde bijna net zulke resultaten als Rithvik: eerste in het dubbelspel en nipt tweede in het enkelspel. In de strijd om de verenigingsprijs eindigde HTC op de derde plaats. Volgend jaar meer deelnemers en nog meer prijzen?

IMG_20200118_120807880

IMG_20200118_184553648